YOGA

Йога е система от физически, умствени и духовни практики, чиято цел е да се трансформират тялото и ума. Йога е една от шестте индуистки философски школи която приема медитацията за основно средство за постигане на освобождението.Днес йога се приема като древно учение за постигане на пълноценно физическо, духовно и морално здраве, начин за постигане на хармония със себе си и с околните. Традиционната медицина поставя йога на първо място в борбата срещу остаряването. Йога е за всеки независимо от културата, религията, ценза, националността или възрастта му. Редовната практика на йога и прилагането на теоретичното знание развиват потенциалните възможности на човека .

Часовете по йога се водят от няколко инструктори , които включват в заниманията си :

Хатха йога (по системата на Шивананда) - интегрална схема , подходяща за хора с различни физически и възрастови показатели , редуват се групи асани с различно въздействие и натовареност . Комплекса е с добре подбрани елементи - всички асани в него са от първостепенна значимост , степента на трудност е средна . Включени са дихателни практики и релаксация .

Йога Нидра - мощтна техника която ни учи как да релаксираме съзнателно - пълно физическо , умствено и емоционално отпускане . Състоянието на релаксация при йога Нидра се получава чрез обръщане навътре и отделяне от външните преживявания , съзнанието е в състояние между будуването и съня , йога Нидрта ви отвежда в състояние на релаксация , благодарение на отвличане на съзнанието . При успешно отделяне на съзнанието от външните възприятия и от съня , то се изпълва със сили спомагащи за укрепването на паметта , повишаване на творческите способности и др. Йога Нидра унищожава старите нагласи , привички и комплекси и ни насочва към промяна . Истинската човешка природа и цялостност се проявяват и се дава възможност за спокойствие и уравновесеност . 

 Като отделни занимания в клуба се предлагат :

Ащанга йога - динамична практика , подходяща за енергични хора с потребност за повече физическо натоварване . Тя повишава силата , гъвкавостта и издръжливостта на тялото и концентрацията на ума . Виняса е система за дишане и движение , целта и е вътрешното изчистване , синхронизирането на дишането и движението силно загрява тялото и елеминира токсините . Във Виняса системата се поддържа мускулната сила , необходима за поемане гъвкавостта на тялото . Резултатът е пречистено , гъвкаво и силно тяло . Поради енергизиращата си природа Ащанга виняса йога е позната още като Пауър йога .

Трансформационна йога - подходяща за всички хора , независимо от възрастта или здравословното състояние . Лесна и приятна за изпълнение , с лечебна насоченост , тя е походяща и за хора претърпели физически травми .Тя има за цел да създаде в тези, които я практикуват бърза трансформация на съзнанието, ума и енергията, което ще им позволи да заживеят в баланс и хармония със себе си и с другите. Тя е важно и необходимо направление в йога, което набира голяма популярност, защото съответства на съвременния начин на живот. Не се изисква никакъв опит или предварителна физическа подготовка . С минимални усилия и постоянство се постигат дълготрайни резултати - физически и енергиен баланс на тялото . В прекрасното съчетание от асани , мантри и пранаяма , се крие вълшебният ефект на Трансформационната йога . 

  • График на заниманията :

  • Понедленик :

  • 08:00 ч - Хатха йога

  • 12:00 - Хатха йога

  • 18:00 - Хатха йога  • Вторник :


  • 12:00 -Хата йога


  • Сряда :

08:00 - Хатха йога 

12:00 - Хатха йога с топки

18:00 - Хатха йога 


Четвъртък :


12:00 - Смесен дихателен комплекс


Петък :

08:00 - Дихателна йога 

12:00 - Хатха йога 

18:00 - Хатха йога


                                                                   

Събота :

12:00 - Хатха йога

Неделя :

12:00 - Съкратен комплекс Хатха йога + йога Нидра